Opozorilo!

VSE FOTOGRAFIJE NA TEJ STRANI SO AVTORSKO ZAŠČITENE. ZA VSAKRŠNO KOPIRANJE ALI OBJAVLJANJE FOTOGRAFIJ KONTAKTIRAJTE AVTORJA!

18. mar. 2013

PORTUGALSKA IV. Guimarães, Braga

Guimarães


Ne vem ali je bil kriv beden hostel (bolj podoben praznem, velikem motelu) ali pa gradbena dela za priprave mesta Evropske prestolnice kulture (skupaj z Mariborom). V glavnem mesto ima zanimiv stari del, na vrhu je en grad to je pa tudi vse, kar mi je padlo v oči. Seveda pa je potrebno upoštevati olajševalne okoliščine med katere spada slabo vreme in dolgotrajno iskanje kosila - nikoli se še nisem tako razveselil McDonald'a :) Tako za info sredi starega dela imate brezplačen internet.


Braga


Živahno mesto, nekoliko večje od Guimarãesa, s Braga POP Hostlom, ki je malo drag, ampak prijeten, zabaven. Glavna ulica polna dragih trgovin, malo stran prečudovit vrt, mimo katerega sem ves čas hodil slikal pa na žaslot nikoli. Kot sem slišal imajo zanimiv stadion; arheološko najdišče pa preverjeno ni kaj prida. Ogledal sem si še portugalsko verzijo izbora talentov, ki je privabila množico ljudi sredi glavnega trga, vendar me nastopajoči nikakor niso prepričali :) 

Bom Jesus do Monte 

 

Kot najbolj naiven turist sem se odločil, da si ogledam še cerkvo in znane stopnice po katerih se vzpneš dobrih 100 metrov v višino. Z redno linijo busa se zapelješ do vznožja hriba, potem pa v množici do turistične lokacije, kjer so zanimive zgolj zadnje stopnice. Že v naprej pa povem, da gre za MUST SEE turistično točko tako, da je turistov za moje pojme veliko preveč. Za konec še kratek nasvet..., če imaš čas si oglej samo enega izmed zgornjih dveh mest, drugi je namreč skoraj enak :) sam predlagam Brago...

Ni komentarjev: