Opozorilo!

VSE FOTOGRAFIJE NA TEJ STRANI SO AVTORSKO ZAŠČITENE. ZA VSAKRŠNO KOPIRANJE ALI OBJAVLJANJE FOTOGRAFIJ KONTAKTIRAJTE AVTORJA!

20. dec. 2012

ŠKOTSKA VI. Inverness - Kyle of Lochalsh

Vremenske napovedi seveda nisem gledal, zato me je zjutraj ob hoji do železniške postaje malo močnejši dež neprijetno presenetil. Kljub vsemu pa sem se veselil vožnje do otoka Skye po progi Kyle of Lochalsh line.

Proga poteka po res neokrnjeni naravi in pravi užitek se je peljati po njej, seveda pa nebi imel nič proti če bi se meteorologi odločili, da ta dan ne bi deževalo. Najbolj bedno je zagotovo fotografiranje preko že tako umazanih oken, če pa dodaš še dežne kapljice je veselje popolno :/

 Takoj na začetku vožnje smo se peljali mimo odcepa za progo, ki pelje do Thursa na severu Škotske od koder je tudi izhodišče do Shetlandskih otokov in otočja Orkney. Gre za precej zanimive dele Škotske, katere imajo radi predvsem ornitologi, vendar se osebno nisem odločil, da jih obiščem.



Ovce, voda, travniki  in občano malo drevja. No pa še kakšna kmetija se najde vsake toliko časa. Drugače pa popolna divjina brez vasi kaj šele kakšnih večjih naselij. Po slikah sodeč bi se lahko reklo, da se je končno vreme malo uredilo in da lahko pričakujem lepši dan dneva. na žalost pa se je zgodilo ravno obranto. Po prihodu do morja, ki se je v tem primeru globoko zajedalo v celino se je pričel pravi pekel.

 Veter, valovi, no v bistvu na slikah je še kar kul, v resnici pa je bilo precej drugače. Po prihodu do cilja pa sem bil edini, ki se nisem spravil pod streho, ampak naredil hiter škljoc vlaka.


Po prihodu sem prvo "napadel" knjižničarko v knjižnici, če lahko pogledam na internet za hostle na Skyu. Pet minut pred njeno pavzo ji je en Slovenec težil tko, da ni bila ravno dobro razpoložena, ampak kaj ko sem res potreboval dostop do računalnika :D


Ni komentarjev: