Opozorilo!

VSE FOTOGRAFIJE NA TEJ STRANI SO AVTORSKO ZAŠČITENE. ZA VSAKRŠNO KOPIRANJE ALI OBJAVLJANJE FOTOGRAFIJ KONTAKTIRAJTE AVTORJA!

26. apr. 2015

PORTUGALSKA IX. Lizbona (Lisbona)

Glavno mesto Portugalske z slabim pol miljona prebivalcev se nahaja ob severnem delu izliva reke Tajo v Atlantik. Nahaja se že dovolj na jugu, da je zaznan močan vpliv Afrike. Slednje se kaže predvsem po multikulturnosti prebivalstva. Zadeva me v nasprotju z Portom ni pretirano impresionirala. Sicer je mesto lepo, stari del Alfama je sicer res lušten. Drugače pa za odtenek preveč turistično tako, da se portugalci kar nekoliko izgubijo v vrvežu mesta. Nočno dogajanje zelo pestro,  ulice popolnoma polne.



Dve zadevi s katerimi se najbolj pogosto srečaš so stari tramvaji po ozkih ulicah (ohranjenih 5 od 28 prog) in prodaja droge. Slednje se dogaja sicer predvsem na glavni ulici Rio Augustu. Ponavadi ti pristopi moški afriškega porekla in ponudi peter nabor prepovedanih substanc. Ponoči, podnevi, non stop vsak dan večkrat, na začetku te malo preseneti potem pa se hitro navadiš :) kvaliteta po besedah lastnice hostla zelo, zelo vprašljiva - nevarna.




Ponavadi sicer ne delam reklame za hostle, ampak tokrat moram priporočiti Alfama Patio Hostel, kateri je bil res neverjetno prijeten, zabaven, družaben. Nahaja se v starem delu Lizbone - Alfama. Vrt, terasa, družabni prostor, prijazen pes in tematski večeri.



Dva dni središče Lizbone, en dan Belem in en dan Sintra potem pa naprej na jug - Evora. Železniških postaj je več za jug ali sever je potrebno priti do glavne Orinete station (Estação do Oriente), katera je predvsem ob jutranjem/večernem soncu izjemno fotogenična ;) 





Porto

Dolina Douro

Guimarães, Braga

Viana do Castelo

Valença

Aveiro in Reserva Natural das Dunas de São Jacinto

Coimbra


 


Ni komentarjev: